Wie is Frank ?

In onze huidige maatschappij wordt ons brein constant getriggerd om ongezonde keuzes te maken. Dit is één van de oorzaken waarom het aantal mensen met overgewicht ieder jaar toeneemt.

Ik ben Frank Reijnders en ik wil mensen graag helpen om een gezond gewicht te bereiken en te behouden.

Toen ik ongeveer 5 jaar oud was wist ik het al: ik wil voetballen. Bij de Vierlingsbeekse voetbalclub Volharding sleet ik de noppen van mijn voetbalschoenen en leerde ik letterlijk met vallen en opstaan wat discipline, toewijding en doorzetten is.

De kennismaking, maar ook de uitoefening van krachttraining ging daarentegen gepaard met wat meer weerstand, letterlijk én figuurlijk. Sinds enkele jaren zoek ik die weerstand op, omdat ik geloof dat het je zowel fysiek als mentaal sterker maakt.

Die weerstand, samen met een goed voedingspatroon, is in mijn ogen de juiste basis voor een goede gezondheid. In mijn persoonlijke zoektocht naar wat een goed voedingspatroon nou eigenlijk inhoudt raakte ik vaak verward. Met alle huidige kennis en informatie over eten zou je denken dat we alleen maar gezonder worden. Het tegenovergestelde is echter wat er gebeurt. Ironisch genoeg, zorgt misschien juist alle informatie ervoor dat we het niet meer weten.

Op zoek naar antwoorden ben ik begonnen bij het begin, het leren begrijpen van het menselijk lichaam. De opleiding medische basiskennis leerde mij over de bouw (anatomie) en de werking (fysiologie) van het lichaam. Daarnaast leerde ik over ziekteleer (pathologie). Een voor mij logisch vervolg hierop was de opleiding orthomoleculaire geneeskunde en voedingsleer. Tijdens deze studie heb ik met name geleerd wat ons lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Daarnaast ben ik als Personal Hormonal Profiler in staat om te kijken naar de invloed van voeding en krachttraining op onze hormoonbalans.

Graag help ik mensen om verheldering te brengen in de verwarring die er is rondom voeding en gezondheid. Binnen LB Fitness Boutique kan dat op een persoonlijke manier met de aandacht die deze belangrijke onderwerpen verdienen.

In de zomermaand juli zal ik iedere week twee dagdelen aanwezig zijn in de Boutique waar ik je graag, ter introductie, kennis laat maken met mijn 10-wekentraject.

Kom langs en ik vertel je er graag meer over.

Frank Reijnders – Voedingscoach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *